P.E.R.A.D.A.B.A.N. M.A.N.U.S.I.A. K.I.N.I.

23 Julai 2010

rawa steamboat......

minggu lepas gak aq berkesempatan makan steam boat kat rawa steamboat...
peh ...seb bek la datang awal..kalau lambat rasanya dah x ada tempat duduk jawabnya....

hanya rm18 harga yang di kenakan per kepala memang berbaloi2 la... cuma kuah tomyam dia kureng sangat..x sedap langsong.....
just 2 keping pic nie jerk sempat aq snap.. huhuu... coz sebok dok memasak kupang etc.... huhuuhu.... jom makan sampai kembong......
pas tu jangan lupa makan aiscream.. huhu...sedapnyerrrr

18 comments:

hans berkata...

fuh
rasa malam nih macam nak makan steamboat

Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh cam sodap aje dah ko kata tak sedap tu aku tak gi lah... aku suka gak makan steam boat ni tapi agak mahal lah.harganya..

SeNDuDuK PuTiH berkata...

Kat area mana restaurant ni erk?

zain_azuan berkata...

hans... heheheh.. jom makan steamboat... suka sangatttt

zain_azuan berkata...

nizam... kuah tomyam dai mang kureng... tapi kita grill ayam la...sedap woooo.... huhuuhu

zain_azuan berkata...

senduduk.. kat taman gaya...depan desa cemerlang tu......

Tunjuk Bintang berkata...

x dapat merasa den coz masa kejer x sama.. huhuhuhuhuhu

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

waarrrgghhhh dia pakai kuah sos cili ke kuah kacang ye....

aku pernah gi kat makan steamboat kat hentian lido kat sebelah shahbandar yang tu memang sedap... kuah dia kira mavelus lah

zain_azuan berkata...

tunjuk bintang... tu la.. mintak bos kita dealkan masa kita cuti.. hahahah

zain_azuan berkata...

nizam... ader macam2 kuah..sambal tumis pon ada.. huhhu.... just chose which one u want

hans berkata...

gua no hal
lu belanja la bro
lu dah keja
amacam?
ada bran?
gua makan banyak
hahaha

P/S : Anda Semua Dah Daftar Sebagai Pengundi?

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uppppsss ade lagi tak tempat makan-makan spasial lagi tak kat JB pasal aku kalau kat JB ni mati kutu tak tau nak makan kat mana yang kira terbest

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

aku baru aje turun JB semalam aku jumpa gak steamboat ni kat area Permas jaya boleh tahan gak...

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

♥♥♥ -Mrs.BaLLaCk-♥♥♥ berkata...

nk steamboat tu!!!
banje pat!!!

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang
Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya...

Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

Tanpa Nama berkata...

buy valium valium online no prescription australia - valium price street

Tanpa Nama berkata...

buy valium buy cheap valium online no prescription - valium pill looks like